Covrigi bavarezi

de ioana_lupu in Piine, 26 Mar 2020 | 6686 vizualizari

 

Sunt foarte buni covrigii acestia. Sunt crocanti la exterior si foarte pufosi in interior.
A fost prima oara cand i-am facut si presimt ca ii voi face destul de des deoarece au avut mare succes la mine in familie.

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina
  • 2 lingurite sare
  • 25 g cub drojdie sau 10 g drojdie uscata
  • 150 g apa
  • 150 g lapte
  • 1 lingura miere
  • 3 lg ulei
  • 1 plic bicabonat sodiu sau 4 linguri rase
  • susan, mac, fulgi de sare
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Covrigi bavarezi:

Incalzim putin apa cu laptele si cu mierea. Adaugam aici 100 g faina si drojdia (cand laptele e caldut, sa nu ne arda la mana), omogenizam si lasam deoparte pentru 10-15 minute, timp in care se activeaza drojdia.

In bolul mixerului punem restul de faina, sarea si compozitia de mai sus si adaugam si uleiul. Framantam pana cand devine un aluat elastic si nu se mai lipeste de bol, respectiv de maini ( aprox. 10 min). Lasam aluatul la dospit pentru 1 h.

Scoatem aluatul din bol pe suprafata de lucru putin infainata. Formam 8 bile egale si le mai lasam 10 minute.

Intre timp, punem la fiert apa cu bicarbonatul de sodiu.

Formam cate un covrig din fiecare bila de aluat si ii punem pentru 30 de secunde, in apa care fierbe,  apoi ii intoarcem pe cealalta parte pentru inca 30 secunde. Ii transferam pe tava de cuptor si ii presaram cu mac sau susan sau sare.

Cuptorul trebuie sa fie preincalzit la 200 C. Dam tava la cuptor pentru 15 minute, pana cand sunt rumeniti.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Covrigi bavarezi" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Covrigi de casa